Het historisch hart van het Paviljoen wordt gevormd door onze rokerij.

Het historisch hart van het Paviljoen wordt gevormd door de rokerij waar al meer dan 150 jaar verschillende vissoorten worden gerookt waarvan de paling ongetwijfeld de bekendste. Maar liefst 6 generaties Smit (Jan, Evert, Jan, Evert, Jan, Evert) zijn er werkzaam geweest en hebben het -geheime- rookprocédé al doorgegeven.

 

Nog steeds wordt er dagelijks gerookt door de 5e en 6e generatie Jan Smit en zijn zoon Evert. Tijdens het hoogseizoen wordt de hele familie opgetrommeld voor het snijden, gromen, villen, spitten en fileren van de paling.

In de rokerij worden rondleidingen gegeven waarin mensen wegwijs worden gemaakt in de wereld van de paling en het ambachtelijke palingroken. Dit kan ideaal worden gecombineerd met een lunch- of dinerarrangement in ons restaurant!

Rondleiding Arrangementen
Reserveren

Telefonische reserveringen voor rondleidingen ontvangen wij graag tussen 9.30 en 12.30 uur

Bekijk hier onze rokerij op bizarre foods

Tales from the Eel lab

Six years ago two Volendam entrepreneurs decided to write eel history by opening an advanced eel research lab in Volendam: Glasaal Volendam. Their aim was to present to the world the unraveling of the most mysterious of ...

Lees verder
Blog

Instagram

Kom gank en Reserveer!

‘Kom gank‘, zeggen wij in Volendam.
Kom snel, en dan met een warme en uitnodigende ondertoon.
Wij reserveren graag voor u een mooie tafel,
afhankelijk van het weer binnen of buiten op ons zonnige terras.
Heeft u wensen of vragen, we horen het graag!

Reserveren

Met behulp van Jensd.nl
Reserveren Geschenken