100 jaar Volendammer muziekontwikkeling in beeld.

PALINGSOUNDMUSEUM

Volendammers houden zichzelf maar al te graag voor dat zij een nuchter volkje zijn: ‘doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg’ is een populair gezegde waarachter zij zich trachten te verschuilen. Maar hoe ‘gewoon’ kun je nog zijn wanneer je als dorp een eigen unieke sound ontwikkelt, waar 40 jaar lang internationale successen mee geboekt worden? Inderdaad, dat is best wel gek.

De meeste hits uit de top 40 blijken niet gescoord te zijn door de Beatles, de Rolling Stones, Abba, Madonna of Michael Jackson, maar door een aantal ‘gewone’ Volendammers! Het Palingsoundmuseum in Paviljoen Smit-Bokkum biedt een zoektocht naar 100 jaar muzikaal bloed in Volendam.

 

BEELDENTUIN ROB CERNEÜS

Rob Cerneüs, (1943) is een in Monnickendam wonende kunstenaar wiens bronzen beelden in talloze gemeenten zijn te vinden. Een bijzondere man met prachtige verhalen en een unieke kijk op de wereld.

Rob begon al rond zijn 14e jaar oude materialen aan elkaar te lassen. Toch ondervond hij al snel beperkingen met de vormvastheid van oude materialen. Op zoek naar een eigen stijl heeft Rob zich door de jaren heen meer en meer toegelegd op het werken met Brons en Steen. Een aantal van zijn werken, met als terugkerend element ‘onderlinge warmte en tederheid’ staan permanent opgesteld in de tuin bij Paviljoen Smit Bokkum.

Een zoektocht naar de oorsprong, de muzikale families, de specifieke palingsound, de bands, zangers en zangeressen die dit opmerkelijke dorp aan het IJsselmeer internationale allure verschafte met een eigen unieke succesvolle sound.

Entree: € 1,75

Een leuk idee is om het bezoek aan het Palingsoundmuseum te combineren met een bezoek aan ‘Uniek Volendam’. Hierin maakt u op een hele interactieve en leuke manier een vogelvlucht door de geschiedenis van Volendam. ‘Uniek Volendam’ is gevestigd in het stadion van FC Volendam, op nog geen 200 meter afstand van ons Paviljoen.

Lunch reserveren

 

 

Sergio Herman en André van Duin op bezoek!

In 2023 zijn we heel blij verrast door het TV bezoek van twee Hollandse grootheden, Sergio Herman met 'Sergio over de Grens' en André van Duin met 'Denkend aan Holland'! Wat een geweldige ervaring en energie hebben ze o...

Lees verder
Blog

Kom gank en Reserveer!

‘Kom gank‘, zeggen wij in Volendam.
Kom snel, en dan met een warme en uitnodigende ondertoon.
Wij reserveren graag voor u een mooie tafel,
afhankelijk van het weer binnen of buiten op ons zonnige terras.
Heeft u wensen of vragen, we horen het graag!

Reserveren

Site by Merkelijkheid
Geschenken