Méér in het Paviljoen

De meest geliefde plek in het Paviljoen is ongetwijfeld het terras. Het terras welke plaats biedt aan meer dan 100 personen biedt een prachtig uitzicht op het IJsselmeer én de Jachthaven ‘Marinapark’. Het strategisch geplaatste terras biedt beschutting tegen wind en is een oase van rust. In het aangrenzende ruime schelpenstrandje is een permanente expositie van beelden van Rob Cerneüs.


 

Rob Cerneüs, (1943) is een in Monnickendam wonende kunstenaar wiens bronzen beelden in talloze gemeenten zijn te vinden. Een bijzondere man met prachtige verhalen en een unieke kijk op de wereld.

Rob begon al rond zijn 14e jaar oude materialen aan elkaar te lassen. Toch ondervond hij al snel beperkingen met de vormvastheid van oude materialen. Op zoek naar een eigen stijl heeft Rob zich door de jaren heen meer en meer toegelegd op het werken met Brons en Steen. Een aantal van zijn werken, met als terugkerend element 'onderlinge warmte en tederheid' staan permanent opgesteld op het schelpenstrandje bij Paviljoen Smit Bokkum.