Rokerij

Smit Bokkum is een reeds 6 generaties tellend familiebedrijf, een begrip onder elke liefhebber van gerookte vis en met name gerookte paling. Het kent een lange geschiedenis; al meer dan 150 jaar wordt hier van vader op zoon met de grootste toewijding vis gerookt.

Reeds in 1856 begon Evert Smit-Bokkum een rokerij aan het Doolhofpad te Volendam. Zijn zonen ‘Ouwe’ Jan en Jaap die de zaak overnamen werden halverwege vorige eeuw opgevolgd door de 3e generatie Jan ‘Bokkum’ en Hein ‘De Stuurman’. De rokerij verhuisde in de 20e eeuw 3 keer alvorens hij onder leiding van de 4e generatie Evert Smit haar definitieve plek vond op het ‘Slobbeland’ direct aan het IJsselmeer. In 2003 verwezenlijkte de 5e generatie Jan Smit zijn ambitieuze plannen met de metamorfose van de oude rokerij tot het huidige multifunctionele Paviljoen.

Al sinds 1856 dagelijks actief met het ambachtelijk roken van vislekkernijen, waaronder de beroemdste en lekkerste paling ter wereld; een smaak en gevoel dat de familie Smit-Bokkum iedere dag met trots uitdraagt!